Även om en kort frisyr ofta väljs för att den är praktisk och snygg, så behöver den inte vara traditionell. Faktum är att en kortklippt frisyr är ett utmärkt alternativ även för modeintresserade killar som vill sticka ut och samtidigt se snygga ut. Det finns idag ett överflöd av trendiga och djärva stilar, från skarpa crew cuts till coola quiffs. Med så många valmöjligheter kan det vara en utmaning att bestämma vilken korthårig frisyr man ska prova. Men det är lugnt, vi hjälper dig hitta rätt med ett urval av inspirerande frisyrer. Här har du vår sammanställning över de bästa korta frisyrerna för killar du kan prova nu. Om du letar efter en frisör på Kungsholmen och vill ha en frisyr i nån av dessa stilar –  då ska du boka tid hos oss.

1. Comb Over

En comb over kan ge ett riktigt maskulint utseende och passar i olika texturer och längder. Håret kammas över till ena sidan, därav namnet, vilket skapar volym på toppen av huvudet och ger ett fylligt intryck. Den kan kombineras med flera andra stilar, till exempel en fade för en mer modern approach.

2. Quiff

En quiff har en viss längd i nacken och på sidorna, men den största delen av volymen finns i framlocken. Är ofta mer avslappnad och texturerad än pompadouren, även om dessa två stilar har många likheter. Det är en tidlös och klassisk stil som har varit populär sedan 50-talet och som lätt kan anpassas för ett modernare utseende.

3. Buzz Cut

Buzz Cut klipps nära huvudet och kräver minimalt med underhåll, vilket gör den till ett perfekt alternativ för en man som vill ha en kort frisyr utan att behöva hålla på och fixa. Den kan också kombineras med line-ups eller mönster för en mer skräddarsydd look. När du ska skaffa en buzz cut är det viktigt att tänka på proportionerna i ditt ansikte; ovala och rektangulära former fungerar bäst. 

4. Sidsvept Undercut med Fade

En fade kan vara det perfekta tillägget för dig med halvlångt hår som vill ha en chic look utan att behöva offra längden. Att svepa håret åt sidan ger en illusion av rörelse. Den är lika avslappnad som sofistikerad. Den korta underklippningen ger en fin balans till den längre toppen.

barberdeano / Instagram.com

5. Skin Faded French Crop

French Crop kan vara väldigt mångsidigt och det här är ett exempel där den lockiga strukturen täcker pannan och ger en snygg french crop. Dessutom har sidorna en låg fade vilket hjälper till att rikta uppmärksamheten mot toppen, med en skarp kantig linje uppåt.

z_ramsey / Instagram.com

6. Naturligt kort hår med struktur

Att behålla ditt korta hårs naturliga struktur hår kan vara ett sätt att minimera tiden för styling och kan också få ditt hår att se tjockare och fylligare ut.

7. Kort nacke och sidor

Kort i nacken och på sidorna, är en look där håret är distinkt längre på toppen, medan nacke och sidor hålls kort och prydligt. Den har varit populärt i årtionden och fungerar med olika hårtexturer och typer.

8. Militärfrisyren

Det finns många varianter av militärfrisyren, men den kan i allmänhet definieras genom att den är kort, ofta inte längre än en tum, och har ett rent utseende. Håret kan hållas längre uppe på huvudet, med kortare eller rakade sidor, vilket skapar en intressant kontrast och ger en otroligt underhållsfri look som inte kräver någon styling överhuvudtaget

9. Hård bena med hög fade

En hög fade börjar och slutar högt upp i både nacke och på sidorna och skapar ett vasst och rent utseende. Den kan kombineras med flera olika stilar, inklusive en hård mittbena – hard part – för ett maskulint och polerat utseende som är perfekt för nån i karriären såväl som en gentleman.

10. Buzz Cut med Line Up

Buzz Cut är en enkel och populär kort frisyr för män eftersom den är lättskött och mångsidig. Line-ups fungerar bra med looken eftersom de kan skapa en skärpa och addera personlighet – en line-up klipps längs din naturliga hårlinjen.