Ofta missuppfattas det som en övergångslängd, men medellångt hår har nyligen blivit en favoritlook för män som vill förstärka sin coola framtoning.

För den som blivit uttråkad av sin polerade korta frisyr, men samtidigt inte vill satsa på en böljande look av långt hår, kan en halvlång frisyr vara helt perfekt.

Den här längden erbjuder flexibla alternativ när det gäller styling. Använd nån produkt, prova olika stylingtekniker eller bara låt håret löpa med sin naturliga form – och du kan förändra frisyren dramatiskt.

Kolla in vår sammanställning av frisyrer utan krångel.

Om du letar efter en barberare i Stockholm med excellent erfarenhet  – då ska du boka tid hos oss.

Semi Curls, En Välsignelse

De här vågorna kan få andras blickar att börja surfa. Volymen som hanteras här är ett riktigt konststycke. Sidorna är mer tillspetsade än toppen, så att allt hår kan tryckas bakåt, medan toppen ligger slickad bakåt på ett rufsigt vis.

Klassisk Taper och Rufsig Brush-Back

Läderjackan, skägget, blicken! Det där är en komplett vibe i sig självt. Den här frisyren kan vara chockerande annorlunda när den är stylad och när den inte är det, och den ser underbar ut i båda fallen. Föreställ dig detta stiliga ansikte, helt sömnigt och med en rufsig frisyr som faller längs sidorna av fejset. En perfekt inramning för ansiktet.

Kort & Lockigt

Ännu ett perfekt exempel på varför lockigt hår ser bäst ut i den här längden. En jämnare avsmalning har handklippts längs sidorna, vilket ger en perfekt look för alla tillfällen.

sanneberg / Shutterstock.com

Om du vill experimentera med lite fler detaljer kan du överväga att be om några highlights eller lowlights som är en eller två toner ljusare än ditt naturliga hår

Halvlångt & Välansat

Om du har haft en traditionellt välansad frisyr kan den här looken vara en enkel övergång till något nytt och halvlångt. Du kan leka med toppen och borsta den åt sidan som på bilden här, eller så kan du försöka med en uppborstning framtill.

Shooting+Star+Studio / Shutterstock.com

Fadade Sidor med Lång Vågig Lugg

Ett elegant sätt att ge toppen huvudrollen är att skapa en hård del som delar frisyrens guidelinjer. Snyggt och prydligt på ena sidan och lockigt och funkigt på den andra.

@hayden_cassidy / Instagram

Temple Fadade Sidor med Rufsig Look

Med rätt klippning kan håret tekniskt sett vara helt rufsigt och ojämnt men ändå se bra ut. Här har de avsiktligt stylat håret på ett lite rufsigt sätt för att visa upp det lekfulla nästan-pompadouraktiga, som om det uppstått av en slump.

@ kipp_hair / Instagram

Vågigt & Bakåtsvept

För den här stilen gäller less-is-more. En snabbt sidosvept topp är en vinnare som visar upp de läckra lockarna i den naturliga hårstrukturen. För den här looken, välj en underklippning som du gillar och sen sitter det!

@kieronthebarber / Instagram

Retrosvept Sidbena

Retro stilar kan blandas och matchas med de senaste trenderna för en snygg look. Det här är en vågad sidbena med längre lugg och bara smått tillfixade sidor, eftersom allt fokus ändå ligger på toppen.

@tombaxter_hair / Instagram

Skiktad Push Back med Skägg

Halvlångt hår är något som måste putsas upp för att uppnå maximalt resultat. Nyckeln här är att skjuta allt hår bakåt och sedan låta vissa hårstrån falla lite som de vill. Skägget hjälper till att rama in ansiktet och skapa balans.

@travisanthonyhair / Instagram

Halvlång & Välansad Uppklippning

Oavsett vilket hårmönster eller vilken textur du har, så kommer den här halvlånga klippningen att passa dig som hand i handske. Det är något med klassikerna som det inte går att misslyckas med.

Den här typen av frisyr behöver dessutom väldigt lite produkter för att se bra ut. Din plånbok kommer att tacka dig.

@kieronthebarber/ Instagram